Invataturile unei mame catre fiica ei

Fata mea, as vrea sa stii ca esti minunata asa cum esti tu, indiferent cum te vad sau cum crezi tu ca te vad altii. Cand erai in burtica la mine, mi te si imaginam cum o sa te dichisesc: rochitele, codite si clamite in par, pantofiori care mai de care mai fistichii. Totul pentru ce? Oricum esti frumoasa, indiferent ce ai purta pe tine. Nu zic nu, imi place sa te vad in rochitele si o sa imi placa sa iti fac codite (cand o sa am din ce), dar am realizat ca frumusetea unui copil nu se rezuma la cum e imbracat. Eu o sa spun ca esti frumoasa in fiecare zi, pana o sa vezi si tu asta! Asa ca tu, cand o sa cresti, sa nu pui pret pe haine. Nu eticheta oamenii dupa cum sunt imbracati. De fapt, nu pune deloc etichete!

Apoi sa nu te superi daca o jucarie se strica. Lucrurile au valoarea pe care tu le-o dai. Deci, daca o sa imi spargi farfurii sau pahare, daca o sa strici sau o sa pierzi vreun lucru nu o sa te cert. O sa te intreb daca esti bine si nu te-ai ranit. Va fi treaba mea sa am grija de lucrurile la care tin atat de mult incat imi doresc sa le pastrez intacte, pe cat posibil.
Mi-as dori sa nu iti fie teama sa spui ce gandesti. Nu iti fie frica ca ceilalti te vor judeca sau ca asa ii vei indeparta pe cei dragi! Daca se va intampla asta, inseamna ca oamenii aia nu merita prietenia ta. Bine, putina diplomatie nu strica, dar spune ce ai pe suflet! Nu te inchide in tine, nu spune minciuni doar ca sa nu ii superi pe ceilalti!
Sunt doar cateva recomandari de care as vrea sa tii cont. Nu sunt de la mama ta, sunt de la cineva care a realizat ca, in viata, e important si altceva in afara de frumusete, bani, parerea celorlalti. Poate e un cliseu, dar cred ca e nevoie sa iti transmit asta. Nu sunt buna de luat ca exemplu, e nevoie sa faci greselile tale ca sa inveti anumite lucruri. Eu voi fi umarul care te va sustine, indiferent de alegerile tale. Ok, mai am de lucrat la partea asta, dar stiu ca Alin imi va tempera pornirile. 🙂 Eu o sa am grija cat pot sa nu te ranesti fizic. Dar va trebui sa cazi ca sa inveti cum sa mergi, si va trebui probabil sa te desparti de primul iubit ca sa inveti cum e cu dragostea.
Micuta mea, cand o sa cresti as vrea sa vezi in parintii tai niste prieteni. Si tine de noi sa se intample asta.

image

Ce parere ai?